112

Nep-rechercheur: ‘Uw moeder is vermoord’

Foto: Novum

HEEMSKERK – Nietsvermoedend nam een personeelslid van een modezaak in Heemskerk afgelopen maandag om half drie de telefoon op. Een man maakte zich bekend als ’technisch rechercheur’ en deelde de vrouw mee dat haar moeder was omgekomen. De vrouw werd overvallen door emoties: „Je voelt de grond onder je voeten vandaan zakken.” Het bleek te gaan om een misselijkmakende grap.

Nadat de verkoopster van de kledingzaak op het Haydnplein het telefoontje had aangenomen, herhaalde de beller de naam van de medewerkster, om zeker te weten dat hij de juiste persoon aan de lijn had. Ze vertelt aan Beverwijk Nieuws: „De man vertelde dat hij geen fijne mededeling voor me had en dat mijn moeder was overleden.” De vrouw uit Uitgeest probeerde met  vragen aan de rechercheur te duiden wat er nu precies gebeurt was. „Uw moeder is in haar been geraakt door een kogel en in de woning zijn kogelgaten aangetroffen”, aldus de man die haar belde.

Irritatie bij ‘rechercheur’

„Hij zei dat ze was gevonden door de buurman, die haar door het raam had zien liggen. Ik vertelde dat dat onmogelijk is, omdat je vanaf de buitenkant niet door het raam naar binnen kan kijken. De man raakte daarop wat geïrriteerd.” Hoe nu verder? Vroeg ze. De rechercheur gaf antwoord: „U moet zo snel als mogelijk naar het AMC in Amsterdam, om daar uw moeder te kunnen identificeren.”

Telefoontje bij thuiskomst

De vrouw informeerde ondertussen haar broers en zussen over het ’tragedie’ wat had plaatsgevonden. Bij thuiskomst besprak ze de vreemde manier van communiceren van de politie met haar man. Ze besloten contact te leggen met het telefoontoestel van haar moeder. Het telefoonnummer van moeder werd ingedrukt en ‘vreemd genoeg’ werd het telefoontje ook aangenomen: „Ja, hallo met wie?”

Aangifte

Ze hoopt met de publicatie en de aangifte bij de politie andere mensen deze telefoonterreur te besparen: „Het heeft nogal wat impact gehad op de familie.” De politie heeft aan de vrouw laten weten nooit zo te werk te gaan en bij overlijdens altijd persoonlijk langs te gaan. De politie heeft een onderzoek gestart en probeert de beller te traceren.

De vrouw wilde liever niet met haar naam genoemd worden in het artikel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen