Bellen op de fiets verboden

Foto: Bellen verboden

Waar de landelijke overheid onlangs heeft besloten om bellen op de fiets toe te staan, gaat staalfabrikant Tata Steel een stap verder: bellen op de fiets is niet toegestaan op de 80 kilometer aan wegen die het terrein van Tata Steel in IJmuiden doorsnijden.

Naar aanleiding van het maatschappelijk debat over dit onderwerp heeft Tata Steel alle medewerkers er nog een keer op gewezen dat bellen op de fiets niet is toegestaan, aangezien het de veiligheid in gevaar kan brengen. “Veiligheid heeft bij Tata Steel de allerhoogste prioriteit”, zo stelt Hans van den Berg, directeur bij Tata Steel. “Wij willen dat al onze medewerkers én alle firmamedewerkers veilig kunnen werken en ook gezond en wel weer thuis komen. Naast het treffen van fysieke maatregelen in de fabrieken organiseren we uitgebreide veiligheidscampagnes en trainen we onze medewerkers op het gebied van veiligheid. Als werkgever vinden we het belangrijk om ook op het gebied van verkeersveiligheid duidelijke regels te stellen. Of je nu op de fiets zit of een auto bestuurt, het is belangrijk dat je aandacht 100% op de weg is gericht. Dus niet bellen op de fiets en niet bellen in de auto, ook niet handsfree. Dat is bij ons al jarenlang het beleid.”

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid stelt dat fietsers die bellen of muziek luisteren 30% meer kans hebben bij een ongeluk betrokken te raken.

Reacties