112

Leegstand pand op Noordersluisweg door brand verwoest

Foto: Mizzle Media / Niels Folkers

Een leegstaande horecagelegenheid aan de Noordersluisweg in IJmuiden is zaterdagmiddag door brand verwoest. De politie ondekte de brand tijdens surveillance en schakelde de brandweer in.

Die rukte met groot materieel uit: onder meer drie tankautospuiten, een autoladder, waterwagens en een dompelpompunit rukten uit. Ook de Cobra Cutter, een blussysteem dat onder hoge druk fijne waternevel dwars door muren kan spuiten, werd ingezet. De Officier van Dienst coördineerde de bluswerkzaamheden.

IMG_5707

In het beginstadium was er vooral sprake van rookontwikkeling en leek de eerste blussing vrij effectief. Korte tijd later nam de rookontwikkeling sterk toe waarna de vlammen aan alle kanten uit het vervallen en dichtgetimmerde slooppand kwamen. De brandweer besloot om het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Bluswater was op het terrein weinig voor handen, daarom werd met de dompelpompunit water uit het spuikanaal gepompt en door waterwagens heen en weer gependeld.

Vanwege de bluswerkzaamheden en de hevige rookontwikkeling werd de sluizenroute door de politie afgesloten voor het verkeer. Omstreeks acht uur was de weg weer begaanbaar. Als de brand helemaal geblust is en de restanten zijn afgekoeld, zal de Forensische Opsporing sporenonderzoek doen rond het pand.

IMG_5695 IMG_5699  IMG_5720 IMG_5724 IMG_5732

Reacties