112

Politie neemt negen pups in beslag

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Heemskerk – Afgelopen weekend controleerde een motorrijder van politie op de A9 ter hoogte van Heemskerk een bestelauto met Roemeens kenteken, waarin honden werden vervoerd.

Een van de hondengeleiders werd door de motorrijder ter plaatse gevraagd voor de nodige expertise. In de bestelauto troffen zij negen pups aan van ongeveer 4-5 maanden oud. Het merendeel van deze pups had gecoupeerde oren cq. staarten. De honden zaten in afzonderlijke transportkooien en hadden genoeg water en voer, maar de pups zagen er vies uit door o.a. de aanwezige ontlasting in de kooien. De bestuurder van de auto, een 54-jarige Roemeen verklaarde dat hij en zijn bijrijder via Duitsland onderweg waren naar een volgende bestemming.

De Roemeen kon geen medische documenten van de pups overhandigen (zoals bijv. inentingspapieren). Na overleg met o.a. de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en overige instanties werd besloten om beslag te laten leggen op alle 9 pups. De honden werden door de hondengeleider overgedragen aan een tijdelijk dierenopvangadres, waar zij goed verzorgd worden en medisch onderzoek wordt verricht.

Reacties