Roze lintje voor borstkankerzorg in RKZ

Foto: redactie

Beverwijk – De borstkankerbehandeling van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft opnieuw het roze lintje toegekend gekregen voor goede borstkankerzorg. Dit lintje wordt uitgereikt door de Borstkankervereniging.

De borstkankerbehandeling wordt uitgevoerd op de Mammapoli. Het team van de Mammapoli is zeer verheugd met het opnieuw ontvangen van het roze lintje: “Wij zijn trots op deze erkenning en trots op alle medewerkers van het team, dat zich elke dag inzet om de beste zorg aan borstkankerpatiënten te leveren.“

Criteria
De Mammapoli heeft dit lintje ontvangen, omdat ze aan alle verplichte criteria voldoen. Eén van de criteria is dat er minimaal 100 nieuwe patiënten per jaar moeten worden behandeld, om ervaring te blijven behouden. Het RKZ voldoet hier ruimschoots aan: in het afgelopen jaar zijn er 163 nieuwe patiënten geholpen.

De overige criteria zijn terug te vinden in de Monitor Borstkankerzorg van de Borstkankervereniging. Via deze monitor kunnen patiënten zien aan welke criteria de behandeling voldoet per ziekenhuis. De Monitor baseert zich op informatie van het ziekenhuis en op ervaringen van patiënten. De Monitor kan de patiënt, eventueel samen met de huisarts, helpen een keuze te maken bij het kiezen van een ziekenhuis voor de behandeling.

Uitreiking lintje
Op 24 september 2015 wordt het roze lintje overhandigd aan de specialisten en verpleegkundigen van de afdeling. Op deze datum vindt tevens de officiële opening van de nieuwe Mammapoli plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen