Bloemetje van gemeente Beverwijk valt verkeerd

beeld ter illustratie
Foto: Dennis Mantz

Beverwijk – Een dag na haar struikelpartij door een verzakking op het Meerplein, kreeg Annelies Schouten spontaan een bloemetje van de gemeente Beverwijk. Voor de schrik. De aangehechte boodschap ontkiemde echter in kwaadheid en onbegrip bij de ontvanger van het bloemstuk.

’Deze attentie houdt geen bevestiging in van aansprakelijkheid door de gemeente Beverwijk’, zo luidt de boodschap op het kaartje. ,,Nou, toen werd ik echt kwaad’’, zo verklaart de 66-jarige Schouten aan Dagblad Kennermerland haar emotie. Op een regenachtige 21 juni, verzwikte ze haar enkel in één van de vele verzakkingen. Ze wijdt haar val aan het achterstallige onderhoud, waar volgens haar alleen de gemeente Beverwijk voor verantwoordelijk kan worden gehouden.

Principekwestie
Schouten, meester in de rechten, is voornemens om de gemeente aansprakelijk te stellen en de medische kosten (bezoek aan huisarts en een steunsok) te verhalen. Een principezaak, maar ook uit veiligheid voor bezoekers van het Meerplein, waar ze zelf al 27 jaar  boven de C&A  woont.

„De gemeente heeft allemaal mooie plannen voor de Breestraat. Maar, en nu overdrijf ik een beetje, probeer er maar eens te komen zonder botbreuken.” De verzakkingen op- en rond de plek waar ze viel zijn inmiddels opgehoogd. De inwoonster van Beverwijk hoopt dat het herstel van de vele andere ‘kuilen’ en verzakkingen snel zullen volgen.

Reacties