Bunker Wijk aan Zee in ‘Kern met Pit’

Foto: Stichting Rondje Wijk aan Zee

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd.

Na de presentatie werd de het project rond de renovatie van de bunker door de KNHM uitgekozen om mee te doen met de wedstrijd. Dat houdt in dat na de realisatie van het project de vereniging in januari 1.000 euro ontvangt.

Provinciale en landelijke wedstrijd
Bovendien kan tot 30 november 2015 worden gestemd worden op het project via de website www.kernmetpit.nl. Bij voldoende stemmen en een goed juryrapport kan het project in aanmerking komen voor de trofee als winnaar van ‘Kern met Pit’  van de provincie Noord-Holland. Daar is een extra bedrag aan verbonden van 1.500 euro. Daarbij doet het project dan ook mee aan de nationale prijsuitreiking in maart. De drie beste projecten krijgen daar nog eens een extra geldbedrag van resp. een-, twee- of drieduizend euro. Dit geld zou de vereniging dan goed kunnen gebruiken om bestaande projecten te onderhouden en nieuwe projecten op te starten.

Doelstelling project
Stichting Rondje Wijk aan Zee heeft als doel de bunker na renovatie open te stellen en daarmee de geschiedenis van het dorp tijdens de 2e WO in de Vesting IJmuiden beter te belichten. Daarmee hoopt de stichting het historisch besef van inwoners, bezoekers, jeugd en schoolkinderen te bevorderen. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt voor het merendeel door jongeren tussen de 15 en 21 jaar.

Wandeling
Als de renovatie is afgerond zal de bunker ook in de wandelroute van Stichting Rondje Wijk aan Zee worden opgenomen. Deze wordt elke 1e zondag in de maand van mei t/m oktober georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen