Vishandel Henk Tol opent nieuwe viswinkel in Beverhof

Foto: Henk Tol

Het kon bijna niet anders dan dat de ‘elfde van de elfde’ een tè gekke dag zou worden. Dat geldt zeker voor Henk Tol die op deze dag zijn nieuwe winkel opende in Winkelcentrum De Beverhof.

Henk Tol is inmiddels al 32 jaar een begrip in Beverwijk. In 1983 vestigde hij zich samen met zijn zwager aan het begin van de Breestraat. De keuze voor Beverwijk was hem ingegeven door zijn Ome Jan, die aan de Haarlemse Rijksstraatweg een vishandel had en dagelijks met de toen 20-jarige Henk langs Beverwijk kwam.

Advies van Ome Jan
Twee adviezen kreeg Henk van zijn Ome Jan mee. Allereerst: “Wanneer je voor jezelf wilt beginnen dat moet je dat al op jonge leeftijd doen”. En als tweede: “Als je een viswinkel wilt te beginnen dan moet je dat híer doen, in de Breestraat in Beverwijk”. Nadat Henk op donderdagavond een koopavond bezocht in Beverwijk en daar de grote drukte zag was het voor hem duidelijk: Hier moest ’t gebeuren.

Tol & Koning
Het advies van  Ome Jan bleek goud waard. Vanaf 1983 groeide Vishandel Tol & Koning uit tot een begrip in Beverwijk. In 1989 werd de volgende stap gezet: vanuit de Breestraat verhuisde de Volendammer Vishandel naar Winkelcentrum Beverhof.

Vroege vogels
Sinds die tijd is de Beverhof altijd de thuishaven gebleven voor Henk Tol. Al sinds 1994 voert hij het bedrijf niet meer met zijn zwager, maar inmiddels draait hij zijn vishandel samen met zijn zoon en zijn echtgenote. Dat betekent wel dat de complete familie Tol iedere dag de wekker al rond 05.00 uur hoort afgaan. Eerst moet dan in het Volendamse de verse en de gerookte vis worden opgehaald en vervolgens wordt dan koers gezet richting Beverwijk om aldaar de winkel voor te bereiden op de eerste klanten.

'Zoon' van Henk Tol en 'zoon' aan de slag in de nieuwe winkel
‘Zoon’ van Henk Tol en ‘zoon’ aan de slag in de nieuwe winkel

Al 32 jaar lang is dat het dagritme van Henk Tol, die in die tijd wel is uitgegroeid tot de ‘gedroomde’ visspecialist van Beverwijk. Niet alleen kan iedereen bij hem terecht voor een enorme variëteit aan visspecialiteiten, maar ook voor dat boterzachte ‘harinkje uit de hand’ direct bij de toonbank.

Verbouwing Beverhof
De afgelopen maanden was de beleving in de Beverhof wat minder gezellig. Dat had alles te maken met de grootschalige verbouwing van het winkelcentrum. Weliswaar gaat die verbouwing nog steeds door (het geheel zal rond mei 2016 gereed zijn) maar het ‘hoekje’ van Henk Tol is in ieder geval klaar en staat er uitnodigend bij.

Groter, nieuwer, maar wat goed was is gebleven
Na de verhuizing binnen de Beverhof en een verbouwing van ruim 5 weken is woensdag 11 november de winkel van Henk Tol geopend. De nieuwe winkel betekent een enorme vooruitgang. De oppervlakte van de winkel is ongeveer 2,5 maal zo groot als voorheen en de toonbank van 8,60 meter betekent drie meter meer ruimte om de visproducten te kunnen tonen aan de klanten.

Dat ook de klanten zeer positief zijn over de nieuwe viswinkel bleek woensdag uit de vele reacties,  complimenten, felicitaties en bloemen die Henk Tol in ontvangst mocht nemen door de talrijke klanten die weer hun vertrouwde viswinkeltje terug hebben, weliswaar in een nieuw jasje, maar nog minstens zo goed en gezellig.

Henk neem complimenten, felicitaties èn bloemen in ontvangst
Henk neemt complimenten, felicitaties èn bloemen in ontvangst
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen