Recherche brengt drugsproblematiek IJmond in kaart

Foto: Pixabay

In verband met grootschalige lokale drugsoverlast in de IJmond heeft de recherche in samenwerking met het Openbaar Ministerie de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek verricht.

Door dit onderzoek heeft de recherche goed zicht kunnen krijgen op de drugsproblematiek in de regio. Daarbij konden diverse verdachte dealers en afnemers worden aangehouden en werden o.a. harddrugs, smartphones, geld, 2 auto’s en wapens in beslag genomen.

heroïne en cocaïne
Het onderzoek richtte zich op het in kaart brengen van dealers van harddrugs in de IJmond. Door dealers in kaart te brengen en te observeren kwamen meerdere verdachten in beeld die zich bezig hielden met het dealen in heroïne en cocaïne. Het dealen gebeurde veelal op de openbare weg en vond voornamelijk plaats vanuit auto’s in Beverwijk, Heemskerk en omgeving.

Veroordeling
Inmiddels is een 22-jarige man uit Beverwijk, vanwege het dealen van harddrugs, door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf + een werkstraf. Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd ook zijn verdiensten met betrekking tot de handel in verdovende middelen af te zullen pakken. Daarnaast zijn 3 andere mannen aangehouden die worden vervolgd wegens verdenking van het dealen van harddrugs. Dit zijn mannen in de leeftijd van 20 tot 23 jaar, afkomstig uit Beverwijk en Heemskerk.

Blijvende werkwijze
Het rechercheonderzoek heeft de afgelopen maanden een werkwijze tot stand gebracht, die blijvend zal worden gehanteerd door de recherche in de IJmond. Een aantal dealers en afnemers is hierbij uit de anonimiteit gehaald, hetgeen van belang is voor een zo efficiënt mogelijke aanpak van de drugsproblematiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen