112

Politiehond Rocky vindt gestolen buit

Foto: Politie IJmond

Vannacht rond 03.00u is de politie erin geslaagd een man in te rekenen nadat deze een inbraak had gepleegd in restaurant De Kop van de Haven in IJmuiden.

Visser zet nachtelijke achtervolging in
De politie was de het restaurant toegekomen naar aanleiding van een inbraakmelding die via een beveiligingsbedrijf was ontvangen. Op datzelfde moment ontving de politie tevens een melding van een oplettende getuige. Deze had tijdens het vissen een man binnen in het restaurant gezien en was achter de betreffende persoon aangerend, het havengebied in.

Verstopt in de bosjes
Toen de politie met meerdere eenheden, waaronder een hondengeleidster, ter plaatse kwam kon deze getuige goede informatie geven over het signalement van de dader en de vluchtroute. Mede dankzij die informatie wist de politie de verdachte, die zich had verstopt in de bosschages, al na enkele minuten in te rekenen. De verdachte is vervolgens overgebracht naar het cellencomplex in Haarlem.

Buit gevonden dankzij Rocky
Dankzij de super-speurneus van de politie-IJmond, de trouwe viervoeter Rocky, werd ook de buit uit het restaurant teruggevonden. De verdachte had geprobeerd deze te verstoppen, maar had duidelijk geen rekening gehouden met het onnavolgbare speurvermogen van de politiehond.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen