112

Mogelijke relatie tussen overvallen IJmond

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de periode januari tot en met maart 2016 zijn er meerdere overvallen geweest in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze overvallen werden gepleegd op verschillende ondernemers: van pizzeria tot haarstudio.

DNA-sporen
De politie heeft een apart rechercheteam vrijgemaakt om deze overvallen grondig te kunnen onderzoeken. Dit team heeft in de afgelopen periode onder meer dezelfde DNA-sporen gevonden op twee overval locaties. Dit toont aan dat er een relatie bestaat tussen enkele van de gepleegde overvallen.

Camerabeelden daders in opsporingsprogramma Bureau NH
De rechercheurs denken dat er inwoners zijn in de IJmond die bruikbare informatie hebben over de daders, maar dit nog niet gedeeld hebben met de politie. Televisieprogramma Bureau NH van RTV Noord-Holland besteedde gisteren aandacht aan deze overvallen met diverse beelden waar de overvallers goed in te herkennen zouden moeten zijn.

Surveillances
Behalve extra rechercheurs, zijn extra surveillances ingezet door de agenten van basisteam IJmond-Noord, zowel opvallend als onopvallend. Na maart zijn er geen overvallen meer gepleegd, maar de opsporing naar de daders en gerichte surveillances gaan overminderd door.

Impact na een overval
Bij de overvallen uitten de gewapende daders de nodige bedreigingen naar de medewerkers en dwongen ze hen geld af te geven. Overvallen hebben grote impact op de slachtoffers en ook op het veiligheidsgevoel van mensen in de directe omgeving. De politie zet daarom ook alles op alles om deze zaken op te lossen  en de daders op te sporen. Een van de gedupeerden van een van de gepleegde overvallen in de IJmond: “mensen onderschatten zo vreselijk de impact van wat het met je doet als er een pistool op je gericht wordt: op het moment dat ze een vuurwapen op je richten, denk je dat je het niet gaat overleven“.

Tips?
Heeft u tips die kunnen leiden tot de aanhouding van de daders van deze overvallen? Meld het dan s.v.p bij de recherche in Beverwijk via telefoon 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen