Toekomst werknemers Tata Steel onzeker: minister kan geen zekerheid geven

Foto: Wikipedia

Minister Henk Kamp van Economische Zaken kan niet beloven dat medewerkers van Tata Steel hun baan behouden. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord op Kamervragen.

(Bron RTV NH, regioverslaggever Anne Kruijsen)

PvdA-leden Jeroen Recourt en Jan Vos willen van de minister weten of hij ertoe bereid is alles in het werk te stellen om 4000 banen te behouden. Die staan volgens vakbond FNV op de tocht als een fusie met de Duitse branchegenoot Thyssenkrup doorgaat.

Geen woord
De minister antwoordt, maar over een eventuele baangarantie wordt met geen woord gerept: “Ik heb aangegeven dat ik de betekenis van Tata Steel voor de regio en het land zeer groot acht. Om die reden is met grote regelmaat contact met Tata Steel Nederland over de situatie.”

Verder geeft Kamp aan dat hij “zeer hecht aan aan een goede verstandhouding met Tata Steel vanwege de grote betekenis van het bedrijf voor Nederland en in het bijzonder de regio IJmuiden”.

Tata Steel wil mogelijk gaan samenwerken met ‘strategische spelers’ in de Europese staalindustrie in de vorm van een joint venture. Zo’n fusie zou volgens FNV betekenen dat afdelingen als inkoop en verkoop worden samengevoegd en dat kan banen kosten. Het ministerie is op de hoogte van de gesprekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen