Werkgelegenheid Tata Steel voor vijf jaar gewaarborgd

FNV-manifestatie van 15 september jl
FNV-manifestatie van 15 september jl
Foto: Wim Meijer Fotografie

Het heeft er alle schijn van dat de manifestatie van 15 september jl, waarbij FNV-bestuurder Aad in ’t Veld, in het bijzijn van zo’n tweeduizend Tata Steel medewerkers, een eisenpakket overhandigde aan directievoorzitter Theo Henrar, zijn vruchten heeft afgeworpen.

Gisteren, 4 oktober, heeft de FNV en andere vakbonden met Tata Steel een nieuw werkgelegenheidspact afgesloten. Hierdoor zijn de werknemers van Tata Steel in IJmuiden nu verzekerd van een zo groot mogelijke duurzame werkzekerheid voor vijf jaar.

Aad in ’t Veld, bestuurder FNV Metaal: ‘Het is ons gelukt om goede afspraken te maken over het behoud van werkgelegenheid in IJmuiden. Ik ben er trots op dat door dit pact de medewerkers vijf jaar rust hebben.’

Het werkgelegenheidspact regelt interne mobiliteit van werknemers van Tata Steel in IJmuiden. Zo zijn er afspraken gemaakt over begeleiding van werk naar werk binnen het staalbedrijf voor 21 maanden. Verder heeft Tata Steel zich verplicht zich maximaal in te spannen om gedwongen ontslagen te voorkomen.

Aad in ’t Veld: ‘De massale opkomst bij de FNV-manifestatie op 15 september heeft het belang van een sterke vakbond eens te meer aangetoond. Het is een prachtig resultaat waar FNV Metaal tevreden mee is.’

Het principeakkoord van het Werkgelegenheidspact Tata Steel zal binnenkort aan de leden worden voorgelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen