Publieksdagen Velsertunnel binnen 2 uur uitverkocht

Foto: Wim Meijer Fotografie

Heel IJmond popelt om de nieuwe Velsertunnel te betreden. Dat bleek al op 27 november, toen zesduizend hardlopers zich een weg baanden door de gerenoveerde tunnel onder het Noordzeekanaal. En ook vandaag bleek de tunnel weer een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht uit te oefenen op de IJmonders.

Vandaag, donderdagmiddag 8 december om 12.00 uur zou de inschrijving starten voor de Publieksdagen op 7 en 8 januari. Twee dagen waarop iedereen de mogelijkheid zou hebben om een informatieve wandeling te maken door de Velsertunnel, voordat deze weer vrijgegeven zou worden aan het autoverkeer, ergens in de loop van januari.

Dacht men bij Rijkswaterstaat met zo’n vijfduizend bezoekers rekening te moeten houden, de realiteit bleek anders. Nog geen twee uur nadat de inschrijving was gestart (een uur later dan gepland, vanwege een technische storing) stond de teller al op elfduizend mensen, die de wandeling door de 768 meter lange tunnel wilden meemaken. Voor Rijkswaterstaat was daarmee de limiet bereikt, met als gevolg dat vanaf 15.00 uur ‘nee’ moest worden verkocht.

Schrale troost voor wie te laat was bij zowel de Velsertunnel Run als voor de Publieksdagen: Nog pakweg anderhalve maand en dan mogen we weer allemaal, iedere dag door de tunnel.

Reacties