Publieksdag Velsertunnel afgelast vanwege code oranje

Foto: Rijkswaterstaat

De eerste open dag in de Velsertunnel van vandaag, zaterdag 7 januari, gaat niet door. Rijkswaterstaat heeft de dag waarbij belangstellenden een kijkje konden nemen in de van binnen volledig gerenoveerde Velsertunnel afgelast vanwege het slechte weer.

(bron: NH)

De voor zondag geplande publieksdag gaat wel door, laat woordvoerder Pieter Zoon van Rijkswaterstaat aan NH weten. “We hebben besloten de open dag uit veiligheidsoverwegingen af te gelasten”, aldus Zoon. “Mensen met tickets voor zaterdag kunnen op dezelfde tijd zondag naar de tunnel komen.” Zoon benadrukt dat het wel heel belangrijk is om op dezelfde tijd te komen als die voor zaterdag gereserveerd was. “We hebben extra capaciteit ingezet.”

De Velsertunnel was negen maanden dicht voor werkzaamheden waarbij onder meer nieuwe vluchtwegen, een nieuw ventilatiesysteem en digitale besturing zijn aangebracht. De planning is dat de tunnel maandag 16 januari weer opengaat, maar door winterse omstandigheden kan dat later worden.

Tijdens de publieksdag kunnen geïnteresseerden door de tunnel wandelen voordat daar weer auto’s doorheen gaan rijden. De uit 1957 stammende Velsertunnel is de oudste snelwegtunnel van het land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen