Burgemeester Ossel ondertekent Hennepconvenant en stelt Damoclesbeleid vast

Foto: Pixabay

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft deze week besloten het hennepconvenant Noord-Holland aan te gaan. Burgemeester Ossel heeft het convenant ondertekend.

Tevens heeft de burgemeester het Damoclesbeleid vastgesteld (hierin staat beschreven hoe de burgemeester omgaat met hennepplantages in woningen en/of lokalen). Doel van het hennepconvenant is dat de diverse betrokken partijen tot een gerichte en gezamenlijke aanpak van illegale hennepteelt komen. Onderdeel hiervan is het uitwisselen van gegevens zodat iedereen zijn of haar maatregelen kan treffen. Het hennepconvenant draagt bij aan de effectiviteit van het vastgestelde Damoclesbeleid van de gemeente Beverwijk.

Het hennepconvenant wordt afgesloten tussen gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, woningcorporaties, netbeheerders, het UWV en PWN. Het doel van de samenwerking is het nemen van preventieve en repressieve maatregelen, waardoor (brand-)gevaarlijke situaties beëindigd kunnen worden, activiteiten met betrekking tot hennepkwekerijen voorkomen en bestreden worden en de leefbaarheid in de betreffende straten en buurten verbetert. Iedere partner heeft hierbij zijn eigen taak en verantwoordelijkheid.

Met het aangaan van het hennepconvenant en het vaststellen van het Damoclesbeleid geeft burgemeester Ossel uitvoering aan een krachtiger aanpak van hennepplantages. Dat is een speerpunt uit het uitvoeringsplan Veiligheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen