Jacky de Vries uitgeroepen tot IJmonder van het Jaar

Foto: Fred Segaar / NH

Gisteravond, maandag 6 februari, is Jacky de Vries, oprichter van De Vrijstaat Roetz en chef nieuws bij NH Nieuws, uitgeroepen tot IJmonder van het Jaar. De verkiezing werd georganiseerd door het Noordhollands Dagblad.

(bron: NH)

In 2003 richtte Jacky de Vries De Vrijstaat Roetz, dat een magazine uitbrengt ‘voor en door IJmonders’ en een videokanaal heeft op Facebook. Bij NH zette De Vries het NH Nieuwsnetwerk op. Daarin werkt NH intensief samen met inmiddels 36 lokale omroepen in de provincie.

Jacky de Vries (r) in gesprek met 251tv

Jacky De Vries werd gisteravond in het Kennemer Theater in Beverwijk verkozen boven de vijf andere finalisten, te weten: de Beverwijker Peter van den Bos, Lia Heydenreich uit Wijk aan Zee, Piet van Zijl uit Heemskerk, Henk Kempers en Hiske Brouwer uit Velsen.

(foto: 251tv)

De verkiezing van de IJmonder van het Jaar ging van start op 25 november vorig jaar met een voorronde waaraan 16 kandidaten deelnamen. Hieruit kwamen uiteindelijk de 6 finalisten uit de bus. Een jury,  met daarin o.a. burgemeester van Velsen Frank Dales, bepaalde uiteindelijk de winnaar. Overigens sloot het oordeel van de jury naadloos aan bij de stemming gedurende de voorronde, want ook toen was het al Jacky de Vries die de meeste stemmen kreeg.

Later deze week een reportage van ‘de IJmonder van het Jaar 2016’ op 251tv .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen