Speeltuin Kindervreugd misschien wel het ‘Beste uitje van Nederland’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als Beverwijk in de komende dagen nog even massaal schaart achter Speeltuin Kindervreugd en een stem uitbrengt op de website www.beste-uitje.nl bestaat er een reële kans dat de volledig door vrijwilligers gerunde speeltuin aan de Huiderlaan het predicaat krijgt van Beste Uitje 2017 in de categorie speeltuinen in- en outdoor.

Met nog 11 dagen voor de boeg waarin men nog een stem kan uitbrengen neemt Speeltuin Kindervreugd in de tussenstand een 5e plaats in. Maar met een achterstand van 35 stemmen op koploper Attractiepark De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug is er nog van alles mogelijk.

De verkiezing van het Beste Uitje van Nederland is een gezamenlijk initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander.

Bij de verkiezing zijn de uitjes verdeeld over 8 verschillende categorieën, t.w.: indoor zwembaden, bioscopen, dierentuinen, musea en cultuur, sportief en actief, wellness, attractieparken en speeltuinen in- en outdoor. Speeltuin Kindervreugd gaat voor de titel in de laatstgenoemde categorie.

(foto: Speeltuin Kindervreugd)

Over Speeltuin Kindervreugd
Speeltuin Kindervreugd kent inmiddels een ruim 70-jarige geschiedenis. De speeltuin werd kort na de oorlog opgezet. Het bleek een initiatief met een lange adem:  niet weg te dènken en ook niet weg te krijgen. Ondanks beleidsbesluiten van de Gemeente (die er ooit uit kostenoverwegingen een openbare speelruimte van wilde maken met speeltoestellen van het niveau ‘wipkip’) en een forse brand in 2003, herrees Kindervreugd mooier dan ooit uit het as.

Vrijwilligers
Dat zoiets lukte is helemaal te danken aan het bijzondere team van circa 15 vrijwilligers dat al sinds 1989 ervoor zorgt dat de speeltuin letterlijk en figuurlijk blijft draaien. doelstelling van Kindervreugd: op basis van een zo laag mogelijk budget iedereen zoveel mogelijk plezier verschaffen. En dat lukt dus: Kinderen betalen slecht één euro voor een middag of een ochtend in de speeltuin, en (groot)ouders of begeleiders zijn gratis. Voor € 19,- is het zelfs mogelijk om een gezinskaart te kopen waarvoor het hele gezin een heel jaar helemaal los kan gaan op al het speeltuig.

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Stem nú op Speeltuin Kindervreugd
We hebben dus nog 11 dagen om Speeltuin Kindervreugd te laten opstomen van de 5e naar de 1e plaats. Niet wachten dus: ga naar www.beste-uitje.nl en breng vandaag nog jouw stem uit. Misschien staat dan straks, mede dankzij jou, het ‘Beste Uitje van Nederland’ in Beverwijk.

Hieronder de huidige tussenstand in de verkiezing voor het Beste Uitje van Nederland in de categorie in- en outdoor:

Reacties