Woede om gestolen engeltjes van grafsteen

Foto: RTV NH

Jan Doetjes (68) is woest. Op begraafplaats Duinrust ontdekte de Beverwijker gisteravond dat koperdieven twee engeltjes van het graf van zijn broer hebben gestolen. “Schandalig. Een graf blijf je met je handen van af.”

(bron: RTV NH)

Doetjes is erg verdrietig en tegelijkertijd vol ongeloof. Wie doet nou zoiets, wijst hij naar de plek op de steen waar de engeltjes stonden. “Wat heb je daar nou aan? Waarom?”, foetert hij. “Ga muziek maken, zingen, tekenen of schilderen. Ga wat doen op deze wereld, want dit heeft geen zin. Hierdoor ben je alleen maar drie euro rijker; een patatje kopen en het is het weg.”

Geen incident
Al maanden worden de begraafplaatsen in de IJmond geteisterd door plunderingen of vandalen. “Het is hier al een hele tijd bezig”, weet Doetjes. “Ze kijken overdag en stelen ’s nachts.”

Aangifte
Doetjes gaat vandaag naar het politiebureau om aangifte te doen. “Ja, hier moet toch wat aan gedaan worden?” En anders heeft Doetjes nog wel een suggestie voor de plunderaars. “Ga anders oude kranten of flessen halen en breng ze naar de supermarkt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen