Pater Roland Putman verlaat Beverwijk

Foto: Parochie Sint Eloy - FB

Per 1 januari 2018 moet de Parochie Sint Eloy in Beverwijk het stellen zonder de gewaardeerde pastoor Roland Putman.

Na acht jaar in Beverwijk is Pater Putman door zijn overste/provinciaal teruggeroepen voor een nieuwe taak, die zal liggen in het  nieuwe klooster van de Franciscanen in Den Bosch.
Dit heeft het parochiebestuur van Sint Eloy afgelopen week bekendgemaakt.

Diverse malen nieuwe benoeming afgewezen
De laatste jaren was de pater al verschillende malen benaderd voor een andere parochie, maar wist hij telkens af te wijzen. Dit keer heeft zijn overste echter de bisschop laten weten dat de pater per 1 januari 2018 niet meer beschikbaar zal zijn voor de Beverwijkse parochie.

Weliswaar ziet Pater Roland het starten van een nieuwe communiteit met zijn medebroeders als een boeiende uitdaging, toch ziet hij erg op tegen het vertrek uit zijn vertrouwde parochie.

“Het moge duidelijk zijn dat wij zijn vertrek enorm betreuren al gunnen we hem deze nieuwe stap van harte en wensen hem dan ook een veelbelovende start in Den Bosch”, aldus het parochiebestuur in een verklaring die zowel in de kerken werd voorgelezen als te lezen is op de Facebookpagina van de parochie

Over de opvolging van Pastoor Putman kan de parochie nog niets concreets mededelen, behalve dat hierover intensief contact met de bisschop en het bisdom zal zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen