Haydar Erol lijsttrekker GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee

Foto: Wim Meijer Fotografie

Haydar Erol, op dit moment wethouder van Socialse Zaken, Welzijn, Jeugd , Zorg, Milieu en Onderwijs, wordt lijsttrekker voor GroenLinks in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Dit is afgelopen week bekend gemaakt door Co den Hartog, voorzitter van de kandidatencommissie van de partij. “Als bevlogen en succesvol bestuurder kan Haydar Erol steunen op een groot maatschappelijk netwerk en draagvlak. Zijn jaren lange ervaring als fractievoorzitter en raadslid maakt dat hij beide kanten van het democratisch bestuur door en door kent”, aldus Co den Hartog.

Zorgt goed voor wie zorg nodig heeft
Kees Berghuis, fractievoorzitter vult aan: “Ik ken Haydar nu zo’n jaar of twintig waarvan ik er 7 intensief met hem samenwerk. In die tijd hebben we veel bereikt voor Beverwijk en Wijk aan Zee. Door vooral zijn tomeloze inzet zorgt de gemeente goed voor wie zorg nodig heeft en blijft hij op dat vlak verbetering nastreven. Daarnaast is Haydar een geweldige en inspirerende vriend voor het leven.”

“Ik heb er enorm veel zin in, het werk geeft mij veel voldoening en energie” aldus Haydar Erol. “Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg van zowel partij als de huidige fractie. Er is veel talent binnen onze partij en veel  toeloop van nieuwe mensen. De boost die onze partij op landelijk niveau heeft gekregen merken wij ook op lokaalniveau.  Het is nu de uitdaging om dit ook in Beverwijk om te zetten in een stijging van het aantal raadszetels en het bouwen van het goed team om vervolgens de verwachtingen waar te maken”.

In Beverwijk draagt GroenLinks nu bijna 8 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid.  Haydar Erol: “Ook na 8 jaar is er nog veel te doen, ook in Beverwijk.  Het kan zeker anders, beter”

Duurzaamheid
Speerpunt voor GroenLinks is het leefbaar houden van Beverwijk, door echt stappen te gaan zetten op het thema duurzaamheid.  De partij wil sterker inzetten op verlaging van het energieverbruik, energie neutraal maken van woningen en bedrijven.

Reacties