Gemeente wil Satudarah permanent uit Beverwijks clubhuis

Foto: Wikipedia

Als het aan de gemeente Beverwijk ligt, mag motorclub Satudarah nooit meer gebruikmaken van hun clubhuis aan de Aagtendijk.

(bron: NH Nieuws / Noordhollands Dagblad)

Dat schrijft Noordhollands Dagblad vandaag. De krant trekt die conclusie op basis van het document waarin burgemeester Martijn Smit de sluiting aankondigt, nadat de politie er op 29 september tijdens een barbecue was binnengevallen.

Die inval volgde op de verdenking dat Satudarah betrokken is bij delicten als afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Behalve harddrugs werden er tijdens de doorzoeking van het clubhuis ook wapens en munitie aangetroffen.

Alcohol verkocht
Uit het document blijkt dat het pand in ieder geval een jaar op slot blijft. Omdat tijdens de inval bleek dat er tegen de regels in alcohol wordt verkocht, moet de eigenaar bij heropening eerst een drank- en horecavergunning laten zien. Die moet dan worden aangevraagd bij de gemeente.

Het pand is bovendien geen eigendom van Satudarah, maar van Motor Club Beverwijk. Die club verhuurde het pand ‘zonder medeweten en toestemming van de gemeente’ door aan Satudarah en Chapter Sixth.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen