Werknemers Tata in de bres voor toekomst: “Wij vechten ons aan tafel”

Foto: NH Nieuws

Medewerkers van Tata Steel hebben gisteren massaal de bijeenkomsten van de FNV over de fusie-intenties met het Duitse ThyssenKrupp bezocht. De weerstand blijft stijgen en als het aan hun ligt komt er geen fusie.

(bron: NH Nieuws

De werknemers maken zich sinds de aangekondigde fusie grote zorgen. Alleen in Nederland kunnen er al meer dan 2.000 arbeidsplaatsen verloren gaan. Gevreesd wordt zelfs voor nog meer banenverlies.

Onacceptabel, stelt FNV bestuurder Aad in ’t Veld. “De eerste reacties van de mensen waren vrij rustig, zo van: dat waait wel over”, vertelt hij kort na de tweede bijeenkomst in het het pand waar de bedrijfsschool zit. “Maar ondertussen zie je dat naarmate er meer informatie komt dat de onrust verder toeneemt.”

In de beoogde samenwerking tussen Tata Steel Europe en de Duitse staalgigant lijkt het erop dat Tata in IJmuiden de zelfstandigheid gaat verliezen. Ook dat wil de FNV voorkomen. “Wij willen hier een compleet bedrijf houden, met goede werkgelegenheid”, vervolgt In ’t Veld strijdbaar. “Van ons hoeft deze fusie niet. Het plan is nu eerst in gesprek komen met de partners, en zo niet dan zullen we ons aan tafel moeten vechten. Lukt dat niet, dan betekent dat acties”, aldus In ’t Veld.

Medewerkers en ook de FNV sluiten daarbij werkonderbrekingen, zoals vorige week in het havengebied, niet uit als pressiemiddelen.

Klik HIER voor de reportage met filmverslag van mediapartner NH Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen