Geen gedwongen ontslagen Tata Steel Nederland

Foto: Wim Meijer Fotografie

FNV Metaal heeft mondelinge overeenstemming bereikt met de Tata Steel-directie in Nederland over een werkgelegenheidspact tot 2026. Daarbij zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Vanmiddag werd de ondernemingsraad geïnformeerd over de vorderingen van de onderhandelingen tussen FNV Metaal en de Tata-directie. Daarbij praatten ze over de baangarantie na de fusie met Thyssenkrupp.

De bond noemde het gesprek van vandaag cruciaal. “Er lagen vandaag twee belangrijke onderwerpen op tafel. Namelijk hoeveel arbeidsplaatsen komen te vervallen in Nederland en we wilden verlenging van het werkgelegenheidspact; dat betekent geen gedwongen ontslagen.
“We hebben op beide vooruitgang geboekt”, aldus Aad in ’t Veld, onderhandelaar van FNV Metaal.

“We weten nu dat er zo’n driehonderd à vierhonderd arbeidsplaatsen vervallen in de komende drie jaar en dat is heel goed op te lossen met natuurlijk verloop. Dat betekent dat niemand gedwongen ontslagen wordt. Het werkgelegenheidspact hebben we nog verder weten te verlengen tot 2026, dus dat betekent dat er vijf jaar extra zekerheid is voor de banen hier bij Tata Steel in IJmuiden.”

Kijk HIER voor het complete verslag van mediapartner NH Nieuws en de interviews met Aad in ’t Veld en voorzitter van de Ondernemingsraad Frits van Wieringen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen