Topmountainbikers in actie tijdens 3 Nations Cup Spaarnwoude

Karen Brouwer in actie
Karen Brouwer in actie
Foto: Aangeleverd

Het mountainbikeparcours in Spaarnwoude staat in het weekeinde van 23 en 24 juni in het teken van de internationale XLC 3 Nations Cup.

De beste mountainbikers uit vooral Nederland, Duitsland en Belgiƫ rijden dan hun wedstrijden. Er wordt gereden in de Olympische Cross Country discipline om UCI punten.

XLC 3 Nations Cup
De XLC 3 Nations Cup is een serie van tien evenementen door Duitsland, Belgiƫ en Nederland. In deze wedstrijdserie komen toprijders, waaronder ook regelmatig World Cup profs en cyclocrossers in actie. Deze wedstrijdserie doet dus ook Spaarnwoude aan. In Spaarnwoude zijn in het verleden mooie en prestigieuze evenementen georganiseerd. Het is een fantastisch gebied, waar vrijwilligers uitdagende mountainbiketracks gerealiseerd hebben. Het is mooi dat het internationale mountainbiken terugkomt naar Spaarnwoude.

Recreanten
Ook de meer recreatieve mountainbiker, zonder KNWU lidmaatschap of met basislidmaatschap, krijgt de mogelijkheid om een echte wedstrijd te rijden over het speciaal ervoor aangepaste wedstrijdparcours. Dit tijdens de funklassen op zondag 24 juni voor bikers geboren in 2003 of eerder. Jeugd, geboren in 2004 of later, rijdt op zaterdagochtend 23 juni. Om 9.00 uur geboortejaar 2004 en 2005, om 9.45 uur geboortejaar 2006 en 2007 en om 10.15 uur geboortejaar 2008 en jonger. Voor de jeugd is het een laagdrempelige wedstrijd, waarin plezier aan deelname voor het presteren gaat.

Bovendien worden er veel extra activiteiten georganiseerd tijdens het 3 Nations Cup weekeinde. Genoeg mountainbikeplezier dus, voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen