Feestweek razendsnel van start met Wielerronde

Met de start van de Wielerronde van Beverwijk is de feestweek (weliswaar 4 dagen, maar toch) van start gegaan. Veertig razendsnelle ‘rondjes langs de kerk en door de Bree’ zorgden voor het eerste spektakel.

Toegegeven, zeker een spektakel voor de ruim 30 renners in de Sportklasse die om 17.00 uur werden weggeschoten en er met elkaar een boeiende wedstrijd van maakten, met uiteindelijk zes renners in de finale die na een spannende sprint de prijzen mochten verdelen.Publiek… hoezo publiek?
Voor het publiek was het een wat andere zaak, want dat bleek er nauwelijks te zijn. Bij de start een handjevol mensen die òf een familielid of vriend in het peloton had zitten, of er met het doel waren om mooie actiefoto’s te scoren, hetzij voor de plaatselijke media, hetzij voor de fotoclub van Hans van der Mast die zich in dit sportieve onderwerp had vastgebeten.Tafeltje-stoeltje-pilsje
Verder bleef de publieke belangstelling beperkt tot toevallig passanten, mensen met tafeltje-stoeltje-pilsje voor de eigen deur of vroege feestgangers die zich voor de avond alvast verzekerden van een strategisch plekje dicht bij de bar maar toch met uitzicht op het parcours.

Wellicht dat na de tweede start om 19.00 uur, waarbij de ‘Elite-klasse’ werd losgelaten, die belangstelling is toegenomen. Dat maakte de redacteur van Nieuws.nl echter niet meer mee. Die was toen al richting Zeestraat vertrokken voor een sfeerimpressie van het ringsteken. Ook leuk!

Hieronder een uitgebreide foto-impressie Wielerronde van Beverwijk Sportklasse

Reacties

video
46952
Feestweek razendsnel van start met Wielerronde
Met de start van de Wielerronde van Beverwijk is de feestweek (weliswaar 4 dagen, maar
https://beverwijk.nieuws.nl/nieuws/20180809/feestweek-razendsnel-start-wielerronde/
2018-08-09T09:36:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/08/09081724/5I5A2431.jpg
Feestweek, wielerronde
Nieuws, Sport en Gezondheid