Workshops voor ondernemers in de Broedmachine

Foto: Flickr studioMartha W McQuade CC BY 2.0

Ben je een startende ondernemer in de creatieve branche, en zou je wel wat meer willen weten over het runnen van een eigen bedrijf? De Broedmachine organiseert een workshopreeks waarin allerlei facetten van het ondernemerschap aan bod komen. De eerste workshop zal plaatsvinden op 12 november.

Welke thema’s komen aan bod?

Bij het opzetten van een eigen bedrijf komt ontzettend veel kijken. Wil je een goede start maken, dan is kennis van de verschillende facetten van het ondernemerschap essentieel. Met een serie workshops wil de Broedmachine creatieve ondernemers helpen de benodigde basiskennis te verwerven. Ook wil de organisatie deze creatievelingen inspireren en ze een netwerk bieden dat er voor ze is als ze vragen hebben.

Op maandag 12 november gaat de workshopreeks van start met een sessie waarin de financiële kant van het ondernemen centraal staat. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere boekhouding, facturering, het opstellen van offertes en het bijhouden van orders. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het genereren van financiering via fondsenwerving, sponsoring en crowdfunding. De workshop zal worden gegeven door Mark van der Jagt, fondsenwerver en bedrijfsadviseur bij de Broedmachine, mede-initiatiefnemer van crowdfundingplatform Talentboek.nl en zelfstandig ondernemer.

Tijdens de eerste workshop zal tevens worden onderzocht over welke andere thema’s de creatieve ondernemers graag meer willen weten. De organisatie kan dan de toekomstige workshops op deze informatiebehoefte afstemmen. Eén van de thema’s die in ieder geval op de planning staat is marketing. Op het gebied van marketing kun je als ondernemer oneindig veel kanten op – van folders laten drukken via bijvoorbeeld print24 tot het inzetten van sociale media. Het bepalen van een marketingstrategie is dan ook één van de grootste uitdagingen van het ondernemerschap.

Over de Broedmachine

De Broedmachine is een pand waarin creatievelingen de ruimte krijgen om aan hun eigen projecten te werken. Leden kunnen er gebruikmaken van een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en een flexwerkplek, maar vooral ook inspiratie opdoen; techniek, innovatie, cultureel ondernemerschap, eigen initiatief en het delen van kennis staan centraal in de Broedmachine. In 2017 kregen de initiatiefnemers de sleutel van het pand aan de woonboulevard en op 18 mei van dit jaar vond de officiële opening plaats. Maar klaar is het project nog niet; er zijn nog heel wat toekomstplannen. Zo wil de organisatie op korte termijn een winkel en een horecagelegenheid openen en moet de Broedmachine uiteindelijk volledig zelfvoorzienend worden.

Praktische informatie

Datum: 12 november 2018
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Parallelweg 7, Beverwijk

Voor leden van de Broedmachine is de workshop gratis. Voor anderen is de toegangsprijs € 5,-.

Kijk voor meer informatie op de website van de Broedmachine of op Facebook. Wil je je aanmelden voor de workshop of heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 06 225 229 49.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen