Topsquash tijdens sponsoravond DKTP-it/MAX

Foto: Pixabay

Op woensdag 6 maart staat bij MAX Sports & Wellness de jaarlijkse sponsoravond op het programma van de ‘Vrienden van MAX eredivisie’. Een avond met meteen ook een hoog topsquash-gehalte.

Diezelfde avond speelt DKTP-it/MAX de eredivisiewedstrijd tegen Labee Group/Squash Ridderkerk, een wedstrijd waar iedereen hoge verwachtingen van heeft.

DKTP-it/MAX zeker van eredivisie in volgend seizoen
In de DPD eredivisie is het momenteel razend spannend. De race om de titel is nog niet beslist, en dat geldt ook voor de strijd tegen degradatie. Het enige team dat al wel zeker is van het feit dat ze niet gaan degraderen is DKTP-it/MAX, want door het kampioenschap van het tweede team in de eerste divisie is de plaats in de eredivisie voor volgend seizoen veilig gesteld.

Het wedstrijdprogramma voor woensdag a.s. is als volgt:

  • Nrs 3. Roberto Kalshoven (#20 NL) – Rene Mijs (17 NL)
  • Nrs 1. Iker Pajares (SPA, #57 PSA) – Lucas Serme (FRA, #37 PSA)
  • Nrs 2. Jens Schoor (DUI, #4 DUI) – Dylan Bennett (#3 NL)

Voor DKTP-it/MAX mag Kalshoven mag het opnemen tegen de 39-jarige routinier Mijs. Mijs is, ondanks zijn leeftijd, in topvorm. Hij werd onlangs zelfs tweede op het NK en hield daarmee de deur nog even dicht voor de jongere squashtalenten van Nederland. Mijs is dus de favoriet op papier in deze wedstrijd. Kalshoven wordt op 3 maart 36 en hopelijk viert hij zijn verjaardag op woensdagavond met een overwinning op Mijs.

De tweede partij gaat tussen Iker Pajares van DKTP-it/MAX en Lucas Serme. Beide kopmannen troffen elkaar eerder dit seizoen in de wedstrijd die in Ridderkerk gespeeld werd. Toen was het de 22-jarige Pajares die met 3-0 van de 5 jaar oudere Serme won. Elke game was toen heel close, dus het was zeker geen makkie en het geeft dus ook geen reden om zomaar aan te nemen dat Pajares weer even wint. Serme staat niet voor niets een stuk hoger op de wereldranglijst. Pajares en Serme zijn allebei verdedigende spelers, dus het zal sowieso een mooie lange wedstrijd worden.

In de laatste wedstrijd van de avond spelen weer 2 routiniers tegen elkaar. De 31-jarige Jens Schoor van DKTP-it/MAX speelt niet meer als professional voor de PSA ranglijst, maar behoort nog steeds tot de Duitse top. Ook Bennett (34 jaar) speelt niet meer op professionele basis, maar mag nog steeds tot de top van Nederland worden gerekend. Hij sloeg het NK over, maar had daar waarschijnlijk gewoon de top 3 kunnen halen. Deze spelers schuwen de aanval niet, dus dit gaat een heel andere wedstrijd worden dan die tussen de kopmannen. Zowel Schoor als Bennett hebben zeer goede racket skills, dus voor de liefhebber van shots is dit een duel om naar uit te kijken.

De wedstrijd begint woensdagavond 6 maart om 19.30 uur. Locatie: MAX Sports & Wellness, Parallelweg 130, 1948 NN Beverwijk

Reacties