‘Brexit aan Zee’ gaat de wereld rond

‘Brexit aan Zee’ gaat de wereld rond evenals de Engelstalige titel van dit Facebook evenement: ‘Watching Brexit from the Comfort of a Deck Chair’. De Brexit nadert. Europa en de Britten nemen binnenkort afscheid van elkaar.

Dat was aanleiding voor Ron Toekook om met elkaar op het strand van Wijk aan Zee hier even bij stil te staan en daarom plaatste hij vorige week een evenement op Facebook.

Ron wist niet wat hem overkwam, want binnen zeer korte tijd toonden ruim zestigduizend mensen interesse om op 31 oktober naar Wijk aan Zee te komen om de Britten uit te zwaaien.

Niet snel daarna duikelde ook de pers over hem heen, zowel nationaal als internationaal.

Nieuws.nl sprak vorige week dinsdag met de initiatiefnemer en vroeg of hij vooraf bedacht had wat dit teweeg zou brengen. “Nee”,  zei Ron, “ik zit in de entertainmentbranche, maar vooraf is niet altijd goed te voorspellen wat aanslaat. Dat dit nu gebeurt is overweldigend. Deze week gaan we bij elkaar zitten om te bespreken hoe we nu verder gaan. Misschien maken we er wel een festival van met Britse muziek, maar bel me morgen nog even, want dan weet ik waarschijnlijk meer.”

Omdat al snel na dit telefoongesprek overal in de media berichten verschenen over dit evenement heeft Nieuws.nl nog even gewacht met bellen. Tot vanochtend. “Morgen hebben we een afspraak met burgemeester Martijn Smit van Beverwijk en daarna kunnen we hopelijk om de tafel zitten om dit plan verder vorm te geven en uit te werken’, meldde Toekook.

Wordt vervolgd.

Kijk in de tussentijd naar Paul Bogers van Heemskerk FM die afgelopen zaterdag een uitgebreid gesprek had met Ron over het evenement in het radio pragramma ‘Broodje Hans’:

 

Reacties