Koninklijke onderscheiding voor Hans Snijders

Foto: Nova College

Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College en inwoner gemeente Beverwijk, heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn bijzondere verdiensten voor het mbo. Hij kreeg de ridderorde digitaal uitgereikt door burgemeester Martijn Smit van Beverwijk tijdens zijn afscheid op 26 november bij het Nova College in Haarlem.

Hans is in 1984 begonnen als docent natuurkunde, wiskunde en informatica bij de Wenckebach MTS, een voorloper van het Nova College. Vervolgens werd hij groepsleider, directeur, lid College van Bestuur en de laatste 11 jaar was hij voorzitter van College van Bestuur. Deze gehele periode heeft hij zich ingezet voor het Nova College en haar studenten. Burgemeester Martijn Smit in een videoboodschap: ‘Vooral de verbinding die je hebt gelegd tussen ondernemers, de overheid en het onderwijs is doorslaggevend voor het succes van de toekomst van studenten. Te prijzen is je zeer actieve rol bij Techport en de Maritieme Academie Holland. Het is mij dan ook een eer u te benoemen tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.’ Omdat het een digitale bijeenkomst was, heeft Petra, Hans’ vrouw, namens de burgemeester de versierselen opgespeld.

Hans Snijders neemt afscheid van het Nova College omdat hij met pensioen gaat. Zijn opvolger, Florus Roelofsen, is per 1 december benoemd tot voorzitter en vormt dan samen met Talitha van den Elst het College van Bestuur van Nova College.

Reacties