Jorden Van Foreest houdt wereldkampioen Carlsen op remise tijdens Tata Steel Chess

Foto: Wim Meijer Fotografie

Jorden van Foreest en wereldkampioen Magnus Carlsen hebben gisteren in de vierde ronde van het Tata Steel Chess Tournament in De Nederlandse de onderlinge confrontatie de punten gedeeld.

Van Foreest na afloop van de partij: „Er waren momenten dat ik dacht dat er nog meer uit te halen was, maar ik was iets te optimistisch. Ik speelde met zwart en de zaken stonden nooit echt goed voor mij”.

Ook Anish Giri kwam gisteren tot remise tegen de Rus Sergej Karjakin. De puntendeling werd al na 36 minuten overeengekomen. Het was voor de Nederlandse nummer 7 van de wereld de derde remise tijdens dit toernooi. Door tevens een verliespartij eerder deze week tegen Magnus Carlsen staat hij nu met 1,5 punten uit vier partijen op een gedeelde 10e plaats. “We krijgen nu een rustdag en daarna hoop ik eindelijk in het toernooi te groeien”, aldus Giri.Ook Santosh Gujrathi Vidit speelde gisteren remise tegen Andrey Esipenko. Hiermee stelde hij zijn leidende positie in het toernooi veilig. Hij staat nu op 3 punten uit 4 partijen en heeft een half punt voorsprong op Esipenko, Carlsen, Mamedyarov, Rapport en Van Foreest.

Vandaag is dus een rustdag. Morgen neemt Jorden Van Foreest het op tegen Shakhriyar Mamedyarov terwijl Anish Giri het opneemt tegen koploper Vidit.

Hieronder de stand na 4 speeldagen:

Hieronder een foto-impressie van speeldag 4:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen