Telstar met opgeheven hoofd onderuit tegen PSV,  Andries Jonker apentrots op zijn spelers

Andries Jonker, trots op zijn team

‘Niet zómaar trots, nee, ontzéttend trots!’ Dat was Telstar-trainer Andries Jonker op zijn spelers die in Eindhoven weliswaar met 2-1 verloren van PSV, maar die het de huidige koploper van de Eredivisie flink moeilijk maakten.

Vooraf had niemand ervan opgekeken als de Velsenaren op  De Herdgang slechts gediend zouden hebben als ‘kanonnenvoer’ voor het ervaren team van Roger Schmidt. Zeker het feit dat de ziekenboeg van Telstar gevuld is met maar liefst 9 spelers, waarvan de helft basisspelers, zorgde ervoor dat het sowieso al een probleem was voor Jonker om een elftal op de been te krijgen om de strijd in de achtste finale van de KNVB-beker aan te gaan.

Dat de Witte leeuwen niet onder de indruk waren van PSV bleek al snel. De Velsenaren kenden een goede start en creëerden meteen kansen, die al in de 17e minuut leidden tot de 0-1 voor Telstar toen Özgür Aktas een corner knap binnen wist te koppen.

Even leek het erop dat er een stunt in de maak was. Na ruim een half uur kwamen de Velsense voetjes weer op de vloer toen Jeffrey Bruma tekende voor de gelijkmaker na een assist van Eindhovens nieuwe aanwinst, de van SC Heerenveen overgekomen Joey Veerman. In de tweede helft bewees Veerman eens te meer zijn waarde toen hij, met de klok exact op 60 minuten, op aangeven van Phillip Mwene de 2-1 achter Telstar-doelman Ronald Koeman jr. schoot.

Met de 2-1 nederlaag is het bekeravontuur voor Telstar beëindigd en kan het team zich volledig gaan focussen op de competitie die zondag a.s. zijn vervolg vindt in het treffen met de jonge garde van Ajax in het eigen BUKO-stadion.