Lucasgilde Beverwijk organiseert workshop ‘Realisme met kleurpotloden’

Foto: Lucasgilde Beverwijk

Op maandag 4 en maandag 11 april organiseert het Lucasgilde Beverwijk de workshop REALISME MET KLEURPOTLODEN. Deze workshop van twee avonden is ontstaan vanuit het succes van de tekendagen die het Lucasgilde onlangs in het Muziekfort heeft gehouden.

Zo kunnen nog meer mensen ervaren dat het werken met kleurpotloden vele mogelijkheden kent en vele kunstzinnige producten kan opleveren.

Deze workshop bestaat uit 2 delen.

  • Deel 1 op Maandagavond 4 april van 19.00 – 21.00 uur.
  • Deel 2 op Maandagavond 11 april van 19.00 – 21.00 uur.

Een korte omschrijving van de cursus:

  • DEEL 1
    Je leert het kleurpotlood en zijn lijnvoering ontdekken via een aantal verschillende oefeningen, zoals leren arceren, leren licht-donker-toonwaarden toepassen en optische kleurmenging, waarin de kleurencirkel een rol zal spelen. Onderwerpen zijn naar directe waarneming om een zo realistisch als mogelijk beeld te leren weergeven.
  • DEEL 2
    Je gaat het geleerde toepassen in een eigen gekozen onderwerp in de volle 2 uur tijd om jouw onderwerp met als thema bijv. ‘Haar’ en of ‘Alledaagse dingen’ in een realistische verbeelding te vangen. We werken op A4 tekenpapier.

Op de workshop krijg je ook documentatie, in de vorm van een naslagwerk. De workshop wordt gegeven door de bekende kunstenaar Henk Sentel, schilder/tekenaar. Niet leden betalen 40 euro voor beide avonden, incl. alle materiaal. Leden Lucasgilde: 30 euro voor beide avonden, incl. alle materiaal.

Het maximum is 8 personen, dus wees er snel bij. Inschrijven via de website www.lucasgildebeverwijk.nl/Contact.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen