Leden FNV Tata Steel akkoord met nieuwe cao; gemiddelde loonsverhoging 6,2%

Foto: Wim Meijer Fotografie

‘Een overweldigende meerderheid van ruim negentig procent’ van de FNV-leden bij Tata Steel heeft vandaag vóór de nieuwe cao gestemd. Dat laat vakbondsman Cihan Lacin weten. Hij hoopt de laatste formele plooien binnen een week glad te strijken, om het akkoord definitief te presenteren.

(bron: NH Nieuws

Pas toen FNV vorige week dreigde met acties zoals stakingen, kwam Tata Steel over de brug met een acceptabel voorstel voor de vakbond. In de vier onderhandelingsrondes ervoor kwamen de partijen nauwelijks tot elkaar.

Maar Tata kón ook bijna niet anders, laat Lacin weten. Met alle vergroenings- en verschoningsplannen die voortvarend moeten worden uitgevoerd ‘is dit niet het moment om personeel kwijt te raken’, vindt hij.

Loonsverhoging
Het vakbondshuis in Velsen-Noord zat goed vol tijdens beide zittingen van de ledenstemming vandaag, zegt Lacin. “De stemmingen gaan gewoon nog fysiek, en met handopsteken. Maar ook hebben we veel mails gehad van leden die er niet bij konden zijn, die blij waren met de nieuwe cao.”

Lacin: “Nu moeten we er alleen nog voor zorgen dat de formele tekst ook klopt met onze wensen, en dan kunnen we de cao hopelijk binnen een paar dagen, maximaal een week presenteren.”

Volgens de nieuwe arbeidsovereenkomst krijgen werknemers onder andere een gemiddelde loonsverhoging van 6,2 procent, en zijn eerder door Tata voorgestelde versoberingen weer tenietgedaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen