Zonnepanelen voor AV DEM, Muziekvereniging Soli en Speeltuin Nieuw Leven

Foto: Rabobank

Atletiekvereniging DEM uit Beverwijk, Muziekvereniging Soli uit Santpoort-Noord en Speeltuinvereniging Nieuw Leven uit Spaarndam kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak.

Dat is de uitkomst van een actie waarbij leden van de coöperatieve Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam konden stemmen op scholen, bibliotheken theaters en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgen tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we gebouwen in de Metropoolregio Amsterdam verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Directeur coöperatieve Rabobank, Jerry Notenboom, ging langs bij de winnende partijen: “Stichtingen en verenigingen maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen.”

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben ruim 6000 Rabobankleden hun stem uitgebracht. De winnende gebouwen krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen