Bibliotheek IJmond Noord zoekt nieuwe kinderdirecteur

Kinderdirecteur Kaya
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek IJmond Noord is op zoek naar een nieuwe kinderdirecteur. Alle kinderen die nu in groep 5, 6 of 7 zitten, van lezen houden én graag in de schijnwerpers staan, mogen solliciteren doormiddel van het maken van een filmpje!

Wat doet de kinderdirecteur?
De huidige kinderdirecteur Kaya Vlegels vertelt vol enthousiasme wat zij de afgelopen periode heeft gedaan: “Ik heb vorig jaar Janneke Schotveld van onder meer Superjuffie geïnterviewd en ik heb meegewerkt aan de opening van de vernieuwde bieb in Beverwijk. Maar, het allerleukst vond ik het openen van het Kinderboekenweekfeest samen met de directeur, Petra, waarbij we raad wie is de directeur deden. Maar eigenlijk waren we allebei directeur! Op maandag 20 juni mag ik kinderboekenschrijver Jozua Douglas interviewen als hij de jeugdafdeling in Beverwijk bezoekt. Iedereen mag dan komen, want op de 100-talentenjeugdafdeling is er feest met heel veel leuke activiteiten.”

Wil jij kinderdirecteur worden?
Vertel of laat in een filmpje zien waarom jij graag kinderdirecteur wilt zijn. Stuur je filmpje vóór maandag 13 juni op en wie weet start jij in september als onze nieuwe kinderdirecteur! Verstuur je filmpje (bij voorkeur via WeTransfer) naar [email protected]  Vermeld behalve je naam en adres ook je leeftijd en op welke school je zit.

Hoe gaat het verder?
In de tweede helft van juni worden er drie kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met onder andere  de huidige kinderdirecteur. Daarna beslissen we wie de nieuwe kinderdirecteur wordt die in september start. Je bent kinderdirecteur voor één tot twee schooljaren (in overleg).

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekijmondnoord.nl/kinderdirecteur.

Reacties

Cookieinstellingen