HGMK blikt terug op de roerige jaren ’60-70

Foto: HGMK - aangeleverd

BEVERWIJK – De summer of love, hippies, provo’s, kabouters en andere subculturen droegen bij aan veel maatschappelijke veranderingen. De Dam en het Spui in Amsterdam waren het middelpunt, maar ook in de IJmond waren er veelvuldig relletjes, demonstraties en krakersprotesten.

Paul J. Frankhuizen van Die beleefde veel daarvan aan den lijve en vertelt erover in een persoonlijke terugblik. Wat ging er goed en welke weerstanden moesten overwonnen worden? Wat is er behouden en wat is verloren gegaan? Wat was er uniek en wat is van alle tijden?

(foto: HGMK – aangeleverd)

Paul Frankhuizen is met 3 broers opgegroeid in Wijk aan Zee. Een van de eerste langharige provo’s in de kustplaats. Ze mochten niet naar de lagere school in Wijk aan Zee omdat hun ouders niet getrouwd waren. Deze hadden o.a. 1 van de 2 drogisterijen in het dorp, de hervormde die wel condooms verkocht naast de katholieke die deze niet in het assortiment had.

Na zijn “wilde” periode en omzwervingen over de wereld is Paul theologie gaan studeren en is nu priester.

Het belooft een interessante avond te worden waarin de discussie met het publiek niet uit de weg gegaan zal worden!

Donderdag 2 juni, Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a, Beverwijk, aanvang 20:00 uur. Entree €5,–, HGMK-leden gratis. Aanmelden via  www.hgmk.nl.

Reacties

Cookieinstellingen