RKVV DEM JO14-1 kampioen 3e divisie

Foto: DEM

BEVERWIJK – Op 28 mei  is de JO14-1 van het Beverwijkse DEM  kampioen geworden van de 3e divisie. Een  kampioenschap dat op geen beter moment had kunnen komen.

Na een teleurstellend resultaat in de najaars competitie in de 2e Divisie moest het anders en met goede voornemens ging de selectie in 2022 van start. De ploeg zinde op eerherstel in de 3e Divisie en dat was vanaf dag één te zien. Zonder corona beperkingen en met minder blessuregevallen werd wekelijks door trainers en spelers hard gewerkt aan vaste patronen en verbetering van het spel. Het plezier en goede voetbal kwam weer terug en langzaam groeide het geloof in een hoge eindklassering. Na een gevoelige uitglijder bij mede-koploper Kolping Boys (2-0) in maart werd door de Demmers geen fout meer gemaakt waardoor het kampioenschap in de laatste ronde ging tussen DEM en Kolping Boys.

Spanning en verdiende winst
Terwijl Kolping Boys op bezoek ging bij de hekkensluiter was in deze laatste wedstrijd van het seizoen Always Forward JO14-1 uit Hoorn de tegenstander in Beverwijk. Een lastige ploeg die ook bovenin mee draaide en waar de JO14-1 van DEM eerder in Hoorn nog nipt van had gewonnen (1-2). Alleen een overwinning zou garantie op de titel geven en dus was de spanning op en rond het veld voelbaar. Hoewel een snelle openingsgoal voor enige opluchting zorgde, kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. De 1-1 gelijkmaker zorgde dan ook voor de nodige bezorgde gezichten langs de kant van het druk bezochte duel. Maar waar in het verleden een tegentreffer nogal eens zorgde voor een terugval bleken de selectiespelers van Ben van Bakel en Leroy Krind deze keer over de juiste wedstrijdmentaliteit en veerkracht te beschikken. Er kwam langzaam meer rust, geduld en zelfvertrouwen in de ploeg en het team herpakte zich goed. Dat betaalde zich uit in doelpunten en de bevrijdende 2-1 was dan ook een opmaat naar nog beter en verzorgder voetbal. Geconcentreerd werd er van achteruit opgebouwd en bij balbezit van Always Forward werd er steevast erg hoog druk gezet. Met name in de 2e helft werd dat de bezoekers uit Hoorn teveel en zo liep de JO14-1 van DEM uit naar een solide 5-2 overwinning. Die uitslag was uiteindelijk ook een prima weerspiegeling van de verhoudingen.

Late uurtjes
Nadat het kampioenschap zo goed als veilig was gesteld kregen ook alle wisselspelers nog speelminuten en na het laatste fluitsignaal barstte het feest los op en rond het veld. Voor de volgepakte tribune van het hoofdveld lieten de kampioenen zich met trots toejuichen en feliciteren en het bleef nog lang onrustig op sportpark Adrichem. Ook toen de meeste toeschouwers al lang en breed thuis zaten bleef een groot deel van de JO14-1 selectie tot in de avonduren in de DEM-kantine feest vieren en nagenieten. Tekenend voor de ploeg die de afgelopen maanden steeds hechter naar elkaar toe is gegroeid.

Reacties

Cookieinstellingen