Expositie “Samenhang” bij fotografiecentrum ISOO

Foto: Paul Paree

BEVERWIJK – Zaterdag 27 augustus 2022 is de start van de expositie ‘Samenhang’ van Joanna en Paul Paree bij fotografiecentrum ISOO in Beverwijk. Een verrassende expositie van Joanna en Paul Paree. Broer en zus. Samen hangen ze hier met een selectie van hun werk. Zij schildert, hij fotografeert.

In deze expositie brengen zij de schilderkunst en de fotografie bij elkaar. Zij hebben gezocht naar combinaties van een schilderij met een foto. Combinaties die op een af andere manier steeds een paar vormen, samenhang vertonen. Beiden vinden zij in hun werk kleur, sfeer, ritme of vorm bepalende elementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de samenhang van de tentoongestelde combinaties hierin zijn te vinden. Dat verklaart tevens de titel van deze expositie.

Joanna (1947) is gefascineerd door kleur in de overal aanwezige natuur. De regenboog is haar inspiratie. Die boog aan de hemel met zijn vloeiende overgang van de ene kleur in de andere is voor haar pure magie. Zij probeert deze magie en de verbondenheid van kleur, natuur en zee – soms meer, soms minder duidelijk – in haar werk te vangen.

Voor Paul (1951) is harmonie belangrijk. Harmonie in het leven en in zijn werk. Hij is in de ban van het “mooie plaatje”. Het gaat daarbij niet alleen om wat er op de foto staat, maar vooral om de wijze waarop hierbij kleur, vorm, sfeer en/of ritme in een beeld zijn samengebracht.

Het mag geen naam hebben

Joanna en Paul geven hun werk geen titel. Zij zijn van mening dat de titel van een werk de beleving ervan in de weg kan staan. Zij laten zo de ruimte voor de toeschouwer de eigen subjectieve beleving van deze werken te ondergaan.

De expositie ‘Samenhang’ is te zien op de zaterdagen van 13.00 – 16.00 uur van 27 augustus tot en met 1 oktober 2022 in het fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46B in Beverwijk.

werk van Joanna Paree (l) en van Paul Paree (r)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen