Herfstmarkt bij Kasteeltuin Assumburg

Foto: Kasteeltuin Assumburg

HEEMSKERK / BEVERWIJK – Op zondag 2 oktober vindt op het terrein voor het Bezoekerscentrum van Kasteeltuin Assumburg een herfstmarkt plaats met als thema ‘groente, fruit, milieu, duurzaamheid en biodiversiteit’.

Tijdens deze markt (van 11:00 tot 17:00 uur) wordt de oogst uit de biologische boomgaard geperst door de firma ‘Appel van Opa’; het gaat om maar liefst 2.000 kilo appels en peren. Het sap kan ter plekke worden gekocht in pakken van 3 en 6 liter. Aan het eind van de dag, rond 16:00 uur, kunnen ook particulieren hun eigen fruit (van 10 tot maximaal 60 kg) tot pakken sap laten persen.

Behalve deze fruitpers staan er ook zo’n 20 kramen met producten rondom het thema ‘HERFST’. Denk aan creatieve workshops met groente en fruit, sieraden, botanisch tekenen en schilderen, keramiek, kunst met keukengerei, gevlochten manden, biologische producten, etc. Op de website www.kasteeltuinassumburg.nl staat een overzicht van alle deelnemende kramen. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld door het duo Jacky’s Choise.

In Bezoekerscentrum ‘het Koetshuijs’ worden kinderen creatief bezig gehouden en kunnen zich daar ook laten schminken.

Al deze gratis activiteiten worden georganiseerd door de vrijwilligers van Kasteeltuin Assumburg, die ook een groot deel van het onderhoud van de tuin voor hun rekening nemen. Informatie hierover is te verkrijgen in een eigen kraam van de Kasteeltuin.

Kom lopend of op de fiets!
Gezien voorgaande succesvolle edities van de herfstmarkt wordt bezoekers aangeraden aanstaande zondag zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen naar de Tolweg in Heemskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen