Niki Terpstra neemt afscheid van profwielrennen met overwinning in Zesdaagse Rotterdam

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD-HOLLAND – De in Beverwijk geboren wielrenner Niki Terpstra heeft met het winnen van de Zesdaagse van Rotterdam in stijl afscheid genomen van het profwielrennen.

In de laatste koppelkoers maakte het Nederlandse koppel, bestaande uit Niki Terpstra en Yoeri Havik,  de achterstand op de Belgen Lindsay De Vylder en Jules Hesters goed. Vincent Hoppezak en zijn Italiaanse partner Elia Viviani, die zaterdag nog als leiders waren begonnen, eindigden als derde. Havik en Terpstra begonnen aan de afsluitende puntenkoers met een achterstand van 8 punten op de Belgen De Vylder en Hesters.

Zaterdag stond al in het teken van het afscheid van de 38-jarige Terpstra, die kan terugkijken op een loopbaan met de nodige hoogtepunten. Zo won hij in 2014 Parijs-Roubaix en in 2018 de Ronde van Vlaanderen. Hij reed toen voor de Belgische ploeg Quick-Step. Verder won hij de E3 Harelbeke, twee keer Dwars door Vlaanderen en de eindklassementen in de Eneco Tour (2016), de Ronde van Qatar (2014 en 2015) en de Ronde van Wallonie (2015). Tot driemaal toe werd hij Nederlands Kampioen op de weg, in 2010, 2012 en in 2015 en in zijn tijd bij Quick-Step werd hij vier keer wereldkampioen ploegentijdrit.

Ook op de baan boekte hij de nodige successen. Zo was et deze week al zijn 4e overwinning in de Zesdaagse van Rotterdam. Ook in de Zesdaagse van Amsterdam pakte hij tweemaal de winst.

Ook in Alkmaar liet Niki Terpstra van zich horen door de Driedaagse van Alkmaar in 2019 te winnen samen met Moreno De Pauw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen