Burgemeester Martijn Smit gaat toch voor herbenoeming

Foto: IJmond Nieuws

BEVERWIJK –  Enkele maanden geleden zag ’t ernaar uit dat Beverwijk op zoek moest naar een nieuwe burgemeester. Toen maakte Martijn Smit bekend af te zien van een tweede termijn van 6 jaar als burgemeester omdat hij, zoals hij zei, ‘ruimte wilde nemen voor nieuwe uitdagingen en ambities’.

Vanmiddag heeft hij echter aan de gemeenteraad gemeld op dit besluit te zijn teruggekomen. Hieronder zijn letterlijke bericht aan de gemeenteraad:

Geachte leden van de raad,

Met veel ambitie en plezier heb ik besloten beschikbaar te zijn voor herbenoeming tot burgemeester van Beverwijk.

Zoals bekend heb ik enige maanden geleden mijn voornemen aangekondigd om na deze termijn het burgemeesterschap achter mij te laten. Dit voornemen ben ik op teruggekomen.

De reden hiervan is dat ik mij eigenlijk direct na het uitspreken van dat voornemen realiseerde dat mijn werk in Beverwijk nog niet klaar is en ik mij sterk verbonden voel met de gemeente en haar inwoners. Een mooie, dynamische, complexe gemeente met veel interessante uitdagingen en ontwikkelingen. Hiervoor wil ik mij onverkort hard blijven maken. De afgelopen periode heb ik veel mensen gesproken. Bestuurlijk maar natuurlijk ook inwoners en ondernemers in de stad en het dorp. Van de Bree tot Europaplein, van Kerkplein tot het strand. En ieder gesprek maakte voor mij alleen maar meer duidelijk dat ik graag beschikbaar blijf als burgemeester van Beverwijk.

Daarom heb ik aangegeven beschikbaar te zijn voor herbenoeming tot burgemeester van onze stad en dorp.

Met vriendelijke groet,

Drs. M.E. Smit
Burgemeester
Gemeente Beverwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen