Anish Giri deelt koppositie na 3 speelrondes Tata Steel Chess

Foto: Lennart Ootes

WIJK AAN ZEE – Anish Giri heef gisteren tijdens de derde speelronde van Tata Steel Chess de punten gedeeld met de Iraniër Parham Maghsoodloo. De 28-jarige Nederlander nam na dertig zetten genoegen met remise.

Giri begon het prestigieuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee zaterdag met een remise tegen de Amerikaan Fabiano Caruana. Hij was zondag wel te sterk voor de 16-jarige Dommaraju Gukesh uit India. Na drie ronden is Giri een van de vijf koplopers van het toernooi. Hij heeft nu 2 puntenuit 3 partijen en staat daarmee gelijk met 8-voudig toernooiwinnaar en wereldkampioen Magnus Carlsen, Ding Liren, Fabiano Caruana en Nodirbek Abdusattorov.

Jorden van Foreest, de tweede Nederlander in de elitegroep van veertien schakers, verloor van de ervaren Amerikaan Caruana. Van Foreest won het toernooi twee jaar geleden. Hij werd daarmee de eerste Nederlandse winnaar sinds Jan Timman in 1985. Hij heeft nu na drie ronden pas 1 punt.

Titelverdediger Carlsen speelde remise tegen Ding Liren, de Chinese nummer 2 van de wereld.

(foto: Jurriaan Hoefsmit)

Vandaag ontmoeten Anish Giri en Magnus Carlsen elkaar achter het schaakbord. Jorden Van Foreest, Jorden, nu op plaats 13, ontmoet de nummer 14 Dommaraju Gukesh. Op papier wellicht een mogelijkheid om de nederlaag van gisteren goed te maken en weer aansluiting te vinden met de rest van het spelersveld.

Na vandaag krijgen de masters een dag rust om donderdag af te reizen naar de Johan Cruyff ArenA om dat de 5e ronde te spelen.

Reacties

Cookieinstellingen