Foto-expositie ‘Beeldpoëzie’ van Lia Goldman bij ISOO

Gone with the wind
Gone with the wind
Foto: Lia Goldman

BEVERWIJK –  Op zaterdag 18 maart  is de start van de expositie ‘Beeldpoëzie‘ van visual storyteller Lia Goldman bij fotografiecentrum ISOO in Beverwijk.

Lia vertelt verhalen door middel van haar composities. De personages van Lia zijn meestal mensen van middelbare leeftijd. Ze worstelen met tegenstrijdigheden en frustraties die ze proberen te overwinnen. Soms zijn ze vrij en los van alles en speelt de wind of het groen rondom hen het lied van de natuur. Alsof ze teruggeflitst zijn naar de tuin van Eden. Vrouwen en mannen die opnieuw verbinding zoeken in de natuur, hangend aan een kruis in een boom of juist in hun natuurlijke kostuum demonstrerend dat naakt niet bestaat. Soms aan touwen gebonden aan de grond als de reus Gulliver, maar in die gebondenheid of overgave toont zich de heroïek van de uitgebeelde persoon.

Lia houdt niet alleen van beelden, poses, natuur, of oude huizen, maar ook van poëzie waarbij enige woorden of regels de beelden ondersteunen. Eigenlijk zijn haar beeldcomposities gedichten over de filosofische vragen als: Wat is de mens? Wat beweegt de mens? Wat wil de mens? En net als toen in die paradijselijke tuin merken we dat Lia’s mensen naakt zijn, letterlijk en figuurlijk. Daarom houden wij onze adem in, en horen de Nachtegalen zingen, terwijl onze ogen glijden over de kleuren, tonen en gezichten van echte mensen gevangen in woord en beeld. Als we denken aan bovenstaande regel uit dat gedicht van Edgar Allen Poe, dan lijken onze korte levens voor een moment als een droom gevangen in dat ene beeld dat Lia ons toont.

Droom met haar mee en bezoek haar expositie “Beeldpoëzie” die op de zaterdagen van 18 maart tot en met 22 april 2023 van 13.00-16.00 uur te zien is in fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46B in Beverwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen