Filmclub IJmond maakt opnames voor clubspeelfilm in Wijk aan Zee

Foto: Filmclub IJmond

BEVERWIJK – “We doen het nog een keer over” was een veel gehoorde kreet op een parkeerterrein in Wijk a Zee. Filmclub IJmond maakte er opnames voor een clubspeelfilm.

Een zwerver die tussen auto’s scharrelde, een Oldtimer (Armstrong Siddeley) met mysterie Dame en de parkeerwacht toonden hun prestaties voor de korte film. De camper van één van de leden diende als “catering”wagen voor de koffie en thee.

Een gure koude wind en een waterig zonnetje deerde de acteurs en figuranten nauwelijks. In de juiste stemming werden de shots gedraaid. De zwerver trok allereerst de aandacht van de parkeerwachter daarna de Oldtimer met zijn mysterie Dame. Deze liet een papier vallen. De P-wacht raapte het op om het haar te geven, echter de dame was verdwenen en kon niet achterhaald worden. Het bleek een enveloppe te zijn, ten einde raad stak de P-wacht dit in zijn binnenzak. Hoe dit afloopt weten alleen de clubleden. Dat waren 3 cameramensen, 3 acteurs, 4 figuranten, 1 productie/catering en 2 man regie.

Het was een leuke, gezellige en leerzame filmmiddag op de set in Wijk a Zee. Het is het soort middagen die nog veel meer mensen mee zouden kunnen maken, want Filmclub IJmond kan namelijk nog heel goed nieuwe leden gebruiken.

Informatie of aanmelden kan via Gerben Sinjewel  (tel. 0251-215577 of mail: [email protected]: Ook kun je meer informatie vinden op de website: www.filmclubijmond.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen