Inloopavonden over waterstofnetwerk NZKG in Beverwijk en Velsen-Noord

Zhen Zhen Zheng
Zhen Zhen Zheng
Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK / VELSEN NOORD – Vrijdag 28 april is weer een nieuwe periode van start gegaan waarin de omgeving kan meedenken over en reageren op de plannen voor het waterstofnetwerk in het Noordzeekanaalgebied. Dit netwerk is onderdeel van het landelijke waterstofnetwerk dat gerealiseerd wordt door Hynetwork Services (100% dochteronderneming van Gasunie).

Waar komen de leidingen te liggen?
Dit keer gaat het over welke tracé-alternatieven en varianten verder onderzocht worden en welke alternatieven zijn afgevallen. Oftewel: waar komen de leidingen te liggen? En we geven een overzicht van de onderdelen die in het Milieueffectrapport (MER) onderzocht worden en op welke manier dit gebeurt. Dit staat allemaal beschreven in de concept-Notitie Reikwijdte en Detailniveau, de cNRD.

De cNRD is sinds 28 april gepubliceerd op de website van Bureau Energieprojecten (RVO). Hynetwork Services organiseert samen met het ministerie van EZK inloopavonden. De inloopavonden vinden plaats op:

  • 9 mei 2023 van 19:00 – 21:00 uur in het Kennemer Theater, Kerkplein 1 Beverwijk
  • 23 mei 2023 van 19:00 – 21:00 uur in de kantine van FC Velsenoord, Rooswijkerlaan 2 Velsen-Noord

Meer uitleg en antwoorden op de meest gestelde vragen over het waterstofnetwerk in het Noordzeekanaalgebied geeft Zhen Zhen Zheng, Strategisch Omgevingsmanager HIER.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen