Ernstige verkeershinder door herstel viaduct Velsertraverse; 15 tot 30 minuten extra reistijd

Foto: Rijkswaterstaat

VELSEN / BEVERWIJK / HEEMSKERK  – Rijkswaterstaat herstelt vanaf maandag 22 mei tot zaterdag 29 juli het viaduct de Velsertraverse, N197. Door scheurvorming in het beton van het viaduct is sinds 21 januari 2022 een rijstrook minder beschikbaar voor verkeer richting de Velsertunnel.

Om het viaduct te kunnen herstellen wordt verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk richting de Velsertunnel omgeleid via Heemskerk. Verkeer naar Velsen-Noord en Beverwijk toe blijft wel mogelijk via de Velsertraverse. Weggebruikers moeten rekening houden met mogelijk fors extra reistijd op drukke momenten.

Rijkswaterstaat herstelt de constructieve draagkracht van het viaduct, zodat de Velsertraverse straks weer volledig gebruikt kan worden. Het viaduct dat wordt hersteld bestaat uit een zuidelijk en noordelijk deel. Rijkswaterstaat tilt de dekken een voor een op, verwijdert de oude opleggingen, doet aan constructief betonherstel, plaatst nieuwe opleggingen en laat het dek weer zakken. De eerste vijf weken wordt het zuidelijk deel aangepakt, daarna volgt het noordelijk deel.Het herstel van de Velsertraverse maakt ook de nieuwe busverbinding tussen Beverwijk en Velsen mogelijk. Regionale partners, zoals de provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, gemeente Beverwijk, gemeente Heemskerk, IJmond Bereikbaar en de logistieke sector, zijn geïnformeerd en worden actief betrokken.

Omleidingsroute richting Velsertunnel

  • Verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk dat normaal gebruikt maakt van de Velsertraverse, wordt vanaf maandag 22 mei omgeleid via Heemskerk. De omleidingsroute loopt via de N197 door Beverwijk over de Plesmanweg naar de aansluiting Heemskerk op de A9. Vanaf daar kan verkeer via de A9 naar Amsterdam of Alkmaar.
  • Vrachtverkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk (zuidelijke bedrijventerreinen) wordt omgeleid ten zuiden van de Velsertraverse via de Concordiastraat, Wijkermeerweg, Basisweg en Lijndenweg in de richting van de A22.
  • Verkeer naar Velsen-Noord en Beverwijk toe blijft wel mogelijk via de Velsertraverse. Wel dienen weggebruikers rekening te houden met versmalde rijstroken en een afgesloten afrit 2 Beverwijk op de A22.

Alternatieven
Om weggebruikers een alternatieve route te bieden, stelt Rijkswaterstaat tijdelijk de calamiteitenbogen tussen de A22 en de A9 open. Daarnaast roept Rijkswaterstaat mensen op voordat ze op reis gaan eerst de verkeersinformatie te checken en bij grote drukte alternatief vervoer of tijdstip te overwegen. Ook kan er gebruikt gemaakt worden van de fietsactie ‘IJmond fietst door’. Hierbij worden mensen uit de regio IJmond door het sparen van punten gestimuleerd om op de fiets te gaan. Deze punten kunnen gebruikt worden voor donaties aan lokale goede doelen en voor leuke uitjes of producten.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: N197: herstel Velsertraverse | Rijkswaterstaat. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen