Vader en zoon zwemmen samen af voor A-diploma

Foto: Sportfondsenbad Beverwijk

BEVERWIJK – Een bijzonder afzwemmoment: op dinsdag 16 mei zwommen vader en zoon tegelijk af voor het A-diploma in Sportfondsenbad Beverwijk.

Shyar is vader van 3 kleine kinderen, hij ging op volwassenen zwemles omdat hij niet kon zwemmen. Zijn zoon Ali van 7 jaar en dochter Shiraf van 6 jaar zitten ook op zwemles. Vader Shyar wilde graag samen met zijn kinderen kunnen zwemmen, zodat hij ze ook kon helpen. Zijn vrouw gaat ook op zwemles zodra vader klaar is vertelde ze.

Op dinsdag 16 mei mochten vader en zoon tegelijk afzwemmen voor hun A-diploma. Eerst met kleding aan over hun zwemkleding watertrappelen en daarna meteen door een lange baan zwemmen. Zoon Ali deed zo goed zijn best dat hij eerder aantikte dan zijn vader. Daarna mocht alle natte kleding uit en moesten ze door het gat zwemmen. Samen sprongen ze er tegelijk in want het duikzeil heeft 2 gaten. Met een groot applaus en een grote glimlach kwamen ze boven en zwommen ze meteen door.

Juf Angreth had van te voren gezegd welke oefeningen ze moesten uitvoeren. Schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, puntmunt van je rug op je buik draaien en terug, het kwam allemaal aan bod. Vervolgens 3 slagen zwemmen en drijven als een zeester met je gezicht in het water en dan 3 slagen en drijven op je rug als een zeester. Als laatste nog een keer 1 minuut watertrappelen, ook dit lukte perfect! Ali vertelde dat hij de borstcrawl de lekkerste slag vond. Vader Shyar gaf de voorkeur aan de rugcrawl omdat hij die het gemakkelijkst vond.

Juf Angreth reikte de wel verdiende diploma’s uit aan vader en zoon. Shyar bedankte haar voor de fijne zwemlessen en hij gaat door voor zijn B-diploma net als Ali. Allebei werden ze door het hele team van het Sportfondsenbad Beverwijk van harte gefeliciteerd.

Wat hiermee maar weer bewezen nis dat je nooit te oud om je zwemdiploma halen. Kijk voor meer informatie over volwassenen zwemles of zwemles voor kinderen op de website www.sportfondsenbadbeverwijk.nl.

Reacties

Cookieinstellingen