Tata Steel inspiratiebron voor tentoonstelling TATATATA in Kunst Centrum Haarlem

Foto: Enya Heijmer

HAARLEM – Vanaf donderdag 8 juni 2023 is in Kunst Centrum Haarlem de tentoonstelling ‘TATATATA’ te zien. Een groep studenten van de kunstacademie Illustration Design Zwolle verbeelden het hete onderwerp Tata Steel. Deze tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten van de Illustratie Biënnale van 10 en 11 juni in De Schuur.

In opdracht van kunstenaar en docent TRIK© hebben 19 1e jaar studenten hun kijk op Tata Steel verbeeld. Vooraf kregen zij één restrictie mee: de drager ofwel de ondergrond waarop ze moesten werken is afkomstig uit de kringloopwinkel en gebruikt als beeldend uitgangspunt. De beginnende illustratoren hebben allen twee werken gemaakt..

Deelnemende illustratoren
Anna Rixt Steensma, Anne Horstink, Anne Kleinjan, Danyk Minnesma, Daphne van Nieuwkerk, Eliane Koning, Enya Heijmer, Eva Jansen, Fleur Schrijver, lse Molenaar, Iris ter Horst, Ite Hamming, Kim Dijkstra, Mart de Jong, Ruben Cornelissen, Sofie de Haas, Sophie van Lemel, Sterre Nuhn, Zoë Hoogveld. Ook van TRIK© zal er een illustratie te zien zijn. De werken zijn te koop voor €250,00 per stuk.

(Eva Jansen)

Doe mee met een TATATATA-Workshop
Cartoonist/illustrator TRIK© en graphic journalist Eva Hilhorst geven ieder een workshop waarbij ze de deelnemers uitnodigen om zelf een cartoon of verhalend te tekenen over het onderwerp Tata Steel. Hoe verbeeld je het probleem, je wensen en mogelijke oplossingen?

  • Zaterdag 17 juni 15:00 uur. Workshop met Eva Hilhorst. Aanmelden niet nodig, loop gewoon binnen!
  • Woensdag 21 juni 15:00 uur. Workshop met TRIK©. Aanmelden niet nodig, loop gewoon binnen!

Nog meer activiteiten
Illustraties zijn overal. Wandelroute langs 8 locaties in het centrum van Haarlem. Check wel de openingstijden van de locaties. Kijk op: https://www.illustratiebiennale.nl/illustratie-wandelroute/

  • Zaterdag 24 juni 2023 is de finnisage van de tentoonstelling. Alle makers zullen aanwezig zijn van 15:00 – 17:00 uur.
  • TATATATA: 8 juni tot en met zaterdag 24 juni 2023. Extra open op zondag 11 juni 12-17 uur.
  • Kunst Centrum Haarlem: Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem
  • Open van dinsdag tot en met zaterdag 11.00 – 17.00 uur
(Enya Heijmer)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen