Indian Summer Art-festival in het Muziekfort; Lucasgilde haakt in op de zomer

Foto: Lucas Gilde

BEVERWIJK – Het Indian Summer Muziekfestival is een jaarlijks festival in recreatiegebied Geestmerambacht en trekt altijd veel bezoekers. In het verlengde van dit festival kunnen mensen op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 deelnemen aan het Indian Summer Art-festival in het Muziekfort (Vuurlinie 1) in Beverwijk.

Dit Art-festival, georganiseerd door het Lucasgilde Beverwijk, is inmiddels ook een jaarlijks terugkerend fenomeen. Na de succesvolle art-dagen in vorige jaren is dit jaar gekozen voor het thema Indian Summer Art. Er is alle aandacht voor de teken- en schilderbeoefening in de meest brede zin van het woord en wordt ook nu weer gecombineerd met muziek. Beide dagen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

In het verleden zijn de speciale themadagen gehouden in het gebouw van het Kennemer Theater. Door het succes in 2022 heeft het Lucasgilde opnieuw gekozen voor de samenwerking met het Muziekfort Beverwijk. Dit monumentale fort stamt uit 1899 en is onderdeel van het Unesco Werelderfgoed ’de Stelling van Amsterdam’. Daarin zijn heden ten dage ook oefenruimtes en een studio voor bands gehuisvest. Hier oefenen zowel beginnende bands, oude rotten in het vak als ook coverbands.

De Art-dagen zijn van 10-15 uur en staan onder begeleiding van de professioneel kunstenaars Regula Müller, Lydia Nederlof, Gerard Strik, Sjanneke van Herpen en Arno de Ruijter.

schilderij Andre Dekker

Het programma
Op zaterdag 23 september ga je aan de slag met verschillende soorten materialen. In de workshop “Muzikaal model” werk je met krijt, houtskool of grafiet.

In de workshop “Boetseren met was” is dat draad, wol en was. De workshop “Indian Salad” gaat los met verf, prints en alles wat je kunt vinden in de omgeving van het fort. De werkstukken, bijvoorbeeld geïnspireerd door muziekapparatuur- en instrumenten, komen te hangen in de lange gang van het fort, tussen de ruimtes waar de bands repeteren. Op beide dagen is er ’koffie, thee, lekkers en een lunch’. Gedurende de dagen is er livemuziek van artiesten in het fort.

Zondag 24 september staat in het teken van een kleurenfeest.  Er wordt getekend en gewerkt met alles wat kleur heeft of kan krijgen. In de workshop “Grondig tekenen” werk je volledig met materiaal uit de omgeving. In de workshop “Airbrush” ga je aan de gang met spuitmaterialen op basis van acrylverf op rollen papier of doek.
Praktische informatie Indian Summer Art-festival
Het Indian Summer Art-festival Beverwijk is op 23 en 24 september in het Muziekfort. Per dag gaan we uit van maximaal 40 tot 50 deelnemers, in het fort te verdelen over de poterne en de workshopruimtes. Beide dagen meedoen kost 40 euro; een dag meedoen, kost 25 euro. De koffie/ thee en de lunches zijn hierbij inbegrepen. Aanmelden via de website van het Lucasgilde: www.lucasgildebeverwijk.nl/contact, of per email [email protected].

Cookieinstellingen